Arbeidsvoorwaarden

Uw medewerkers zijn de beste uitdragers van uw organisatie!

De juiste arbeidsvoorwaarden kunnen ervoor zorgen dat u uw (toekomstige) medewerkers kunt boeien en binden. Dit begint met een goede arbeidsovereenkomst, waarin de belangrijkste arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. Daarnaast is het ook van belang dat het loongebouw en de groeimogelijkheden duidelijk zijn voor uw personeel.

Ik kan u ondersteunen bij het in kaart brengen, of actualiseren van de arbeidsvoorwaarden en alle overige afspraken rondom uw medewerkers*. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van een personeelshandboek, of door vragen rondom arbeidsvoorwaarden te beantwoorden.

Afbeeldingsresultaat voor cartoons arbeidsvoorwaarden

Een personeelshandboek, of personeelsreglement is een waardevolle informatiebron voor u en uw personeel. Alle regels en afspraken rondom het werken binnen uw bedrijf kunnen hierin vastgelegd worden en het biedt antwoord op de vraag: “ Hoe is het hier geregeld met….?” Het biedt duidelijkheid en structuur en u kunt erop terugvallen bij vragen, of overtredingen. Bovendien is het handig om regelingen en afspraken centraal vast te leggen, zodat u hierover niet met elk personeelslid afzonderlijk hoeft te onderhandelen.

*Hierbij rekening houdend met wetgeving, uw CAO, bestaande afspraken met uw personeel en uw wensen.