Burn-out coaching

Burn-out…  Ik???

Je hebt al lange tijd gerend. Van de ene afspraak naar de andere, er moet zoveel gedaan worden! Van ontspanning kwam niet meer zoveel.

Het verraderlijke van burn-out is dat je zelf vaak de laatste bent die het in de gaten heeft. Je merkt niet dat je burn-out raakt, omdat je vaak enkele maatregelen neemt. Je gaat korter werken, neemt wat vaker een paar vakantiedagen op of je gaat juist vaker overwerken om “alle ballen in de lucht te kunnen houden”. Je omgeving maakt zich zorgen en je lichaam geeft signalen. Jij wuift het weg totdat het echt niet meer gaat en (vaak letterlijk)  instort.

Burn-out heeft meestal een relatie met je werk, maar ook met hoe je zelf omgaat met een hoge werkdruk, een onduidelijke taakomschrijving, een veeleisende baan en/of baas, je privésituatie, sociale contacten, allerlei verplichtingen enzovoorts.

Ik bied professionele hulp aan mensen met burn-out, stress en levensvragen.
Met behulp van diverse opleidingen, mijn jarenlange ervaring als coach en door mijn eigen ervaringsdeskundigheid op het gebied van burn-out, kan ik je helpen.
Samen gaan we kijken hoe je in deze situatie beland bent.
Welke karaktereigenschappen spelen mee? Waar liggen je grenzen en waar en wanneer ga jij er over heen?
Wat zou jij graag willen in je leven, wat voelt goed voor jou en wanneer wil je voldoen aan de verwachtingen van anderen?
Wat zijn voor jou de energiegevers- en vreters?
Samen gaan we zorgen dat je leven weer in balans komt!

In sessies van anderhalf uur werken we aan het herstel van je klachten en het vinden van een nieuw evenwicht in je werk en leven:

  • je krijgt grip op je gedachtes en gevoelens
  • je doorbreekt negatieve denkpatronen en belemmerende overtuigingen
  • je gaat weer zien wat jouw passies en drijfveren zijn
  • je krijgt meer energie en bouwt op een gestructureerde wijze conditie op
  • je leert luisteren naar innerlijke signalen en kunt hier, op een voor jou goede manier, op reageren
  • je re-integreert op een passende werkplek en functioneert weer goed op je werk
  • je gaat doen wat belangrijk voor je is

Voor er gestart wordt met een coaching traject zullen we eerst met elkaar kennismaken. Dit gesprek is gratis en biedt de gelegenheid om te kijken of het klikt en of de wijze van coachen bij je past. We verkennen dan samen wat de coachvraag is. Ik maak vooraf een inschatting van het aantal sessies dat nodig is en stel een offerte op.

Omdat het bij de aanpak van burn-out van belang is dat ook de werkgever betrokken is bij het traject, zal er aan het begin en het einde (en zo nodig ook tussendoor) een afstemming met de werkgever plaatsvinden. Je kunt natuurlijk ook kiezen om de werkgever er niet bij te betrekken.

Ik ben aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches.

nobco-logo-voor-website